Păi e frumos?

Acum vreo doi ani, BMW a aflat că 80% dintre șoferii de Seria 1 erau convinși că mașina lor e tracțiune față.

Îmi vine să plâng când mă gândesc cum s-au simțit inginerii de la BMW să afle rezultatele sondajului. Îi văd pe fiecare în parte, fix înainte să primească vestea, ca într-o scenă de început de film: unul trezindu-se dimineața în programul lui nemțesc, altul luându-și micul dejun în liniște, încă unul pupându-și copilul pe frunte înainte să-l lase la grădiniță și apoi toți, ajunși la fabrică, citind ziarul și scăpând ceașca de cafea pe haine, cu stop cadru pe secunda în care toarta se sparge de podea și cafeaua plutește în aer fix înainte să se imprime pe haine, pantofi, ziar.

Pentru fiecare dintre ei, momentul aflării unei asemenea vești, că 80% dintre șoferii de Seria 1 sunt convinși că mașina lor are tracțiune față, trebuie să fi fost la fel de memorabil ca prima oară când au vrut să facă sex fără erecție. Unii au avut, fără îndoială, impulsul de a linșa întreg departamentul de marketing al produsului. Alții au trăit, cu siguranță, sentimentul inutilității muncii lor, acolo. Iar cei care se uită la Top Gear au avut, cel mai probabil, impulsul de a aduna toți vânzătorii de Seria 1, de a-i lega aliniați pe exteriorul unui viraj, de a lua un 135i și apoi de a-i afuma pe toți cu fix aceeași cantitate de cauciuc ars rezultat din drift, în tot acesti timp strigând în gura mare din spatele volanului: “Să vă văd eu făcând asta cu tracțiune față, băi amatorilor!”

Pe de o parte, cumpărătorii de mașini sunt și ei oameni. Iar majoritatea oamenilor sunt, după cum s-a dovedit deja, niște animale egoiste pentru care sentimentele celor din jurul nostru sunt la fel de importante ca problema încălzirii globale pentru o rangă de fier. OK, nici eu nu știu specificațiile tehnice ale fiecărui produs pe care-l folosesc și nu mă interesează dacă mașina mea de tuns are motorașul pus central, spate sau față, după cum nu mă interesează dacă robotul de bucătărie se învârte în sensul acelor de ceasornic sau invers sau în ambele sensuri alternativ, atâta vreme cât sucul meu de portocale e la fel de bun sau atâta vreme cât pe o parte bag țelina și morcovul și pe partea cealaltă iese sucul.

Numai că ignoranța mea este benignă și nu influențează negativ pe nimeni, pe când ignoranța maselor de cumpărători de BMW Seria 1, spre exemplu, îmi strică mie plăcerea de a conduce, peste câțiva ani, o generație nouă de Seria 1 cu tracțiune spate.

Probabil cu un gest al mâinii care s-ar putea traduce prin “la ce să ne mai agităm degeaba”, managementul BMW a decis deja că noile modele compacte vor avea tracțiune față.

La urma urmei, nu e o decizie foarte proastă. Majoritatea șoferilor de mașini compacte sau limuzine mici sunt de zece ori mai interesați de cum arată mașina lor, dacă are suficient spațiu sau dacă vine cu scaune încălzite, decât de ce tracțiune are. Oricât de supărați ar fi pe rezultatele studiilor, inginerii se întorc la treabă și, încet încet, găsesc satisfacție în dezvoltarea de sisteme inteligente care să suprime dezavantajele tracțiunilor față. N-o să contrazic pe nimeni, de când am condus Ford Focus RS500, la mașinile de sub 300 de cai (sau 200, la producătorii care nu au auzit încă de “RevoKnuckle Suspension”), 90% dintre șoferi n-o să știe niciodată pe care punte se duce puterea motorului, dacă nu citesc manualul. Chestia aia cu șoferul care e mai conectat la drum cu tracțiunea spate a fost anulată demult de toate sistemele electronice de siguranță, iar supravirarea în derapaj controlat e doar un vis cu care ne place să adormim seara, pe televizor: la cât de bune sunt anvelopele în zilele noastre, la cât de multă electronică trebuie să dezactivezi și la cât spațiu ai nevoie ca să faci un powerslide, mai bine te lași păgubaș.

Corect. Dar atunci, ce facem cu valorile? Ce-o să înțeleagă copii noștri din viață, dacă vor crește pe o planetă în care BMW va începe să producă mașini cu tracțiune față? Încotro se duce lumea? Și de ce nu tragem de volan s-o aducem înapoi pe circuitul care trebuie?

 

Editorial publicat în revista TopGear, numărul 78.

No comments

Post a Reply

© 2012 Mașini cu Giurgea