Cloud-atlas-banner-3

De ce e frumos Cloud Atlas

I hate to brag, dar la un moment dat am ajuns în aceeași cameră cu Ian Callum. Eu aveam un reportofon, iar el avea un zâmbet relaxat pe față. Printre altele, omul care a desenat asta mi-a spus că frumusețea nu are nevoie de explicații.

“Dacă desenezi o mașină și apoi trebuie să dai explicații oamenilor de ce e frumoasă, atunci ai două variante: ori pleci acasă, ori o iei de la început.” – Ian Callum

Cloud Atlas se încadrează în aceeași categorie, de mașini frumoase fără explicații. Brănescu zice că frații Wachowski sunt Mozart-ul cinematografiei. Eu spun doar că nu-mi mai amintesc exact cine mi-a zis despre filmul ăsta că e prost, dar mi-e milă de el. Cloud Atlas e unul din motivele pentru care s-a inventat cinemagia, bă.

Trailer:

Directors’ commentary:

Memorable quote:

Archivist: What if no one believes you?
Sonmi-451: Someone already does.

2 comments

 • Eva January 5, 2013

  • admin January 6, 2013

   păi ce să zic. tocmai că nu-ți trebuie argumente ca să-i susții frumusețea.

   sigur, poveștile sunt complicate. da, trebuie să-l vezi de cel puțin două ori să pui lucrurile în ordinea unui fir logic temporal. în mod sigur, oriunde te întorci, cineva are altă părere. și, cel mai important, da, e și politic, și filozofic, și dramă, și comedie, și toate într-unul.

   dar eu nu m-am plictisit nici o secundă. și cel mai important mi se pare că îți face mintea să meargă mai departe. să se bucure de nori.

   Respond

Post a Reply

© 2012 Mașini cu Giurgea