Despre inovație și apa caldă

Exact când credeam că le-am văzut pe toate, a apărut printre noi un cvadriciclu.

Șoc și groază. Tocmai m-am întors de la un restaurant la care n-am putut plăti cash. Ospătarul mi-a adus nota și, după ce am trecut (din nou) peste momentul Seinfeld în care mi-am jurat (încă odată) că n-o să mai comand niciodată mâncare când mor de foame, am ajuns la un alt moment pe care tot Seinfeld l-ar fi iubit, fără îndoială, foarte mult: acela în care afli că există restaurante la care nu poti plăti decât cu cardul.

Întâmplarea s-a petrecut în Stockholm, adică în țara care are deja de câțiva ani locuri de parcare cu prize pentru încălzirea habitaclului pentru diminețile geroase de ierni polare. Aparent, Suedia dezbate acum public destul de intens problema renunțării la cash, în condițiile în care doar vreo 7% din totalul banilor din Suedia sunt sub formă de bancnote. După cum spunea și proprietarul restaurantului despre care vorbesc, în Suedia există acel gen de “early adopters” care în timpul liber verifică oficiile de brevete să vadă ce fel de inovații s-au mai patentat, iar în timpul liber caută soluții să integreze mai bine becurile cu LED în locul celor normale, doar pentru că ele vor putea fi folosite în curând și ca routere Wi-Fi.

Nu e o glumă. Lucrurile astea se întâmplă în timp ce vorbim despre ele și sunt dovada clară că, în ciuda faptului că nimeni nu va putea să “reinventeze apa caldă”, mai există o mulțime de lucruri de inventat.

Cum ar fi, spre exemplu, noi soluții de transport. Cred că e clar pentru toată lumea deja că, odată ce majoritatea mașinilor sport au ajuns să facă 0-100 în 5-6 secunde, iar supercar-urile rezolvă treaba asta deja în 3, va fi destul de greu pentru corpul uman să suporte accelerații mai rapide, fără să se destrame pe spătarul scaunului.

Twizy, spre exemplu, este dovada clară că inovațiile pe domeniul mașinilor se îndreaptă în altă direcție. Exact în momentul în care nimeni nu credea că mai e loc de încă o nișă, Renault a venit cu o chestie pe patru roți care nu e nici mașină, nu e nici scuter. Spre deosebire de o mașină, nu are portbagaj normal, nu are geamuri, nu are aer condiționat și, în loc de cotiere, șoferul are la dispoziție genunchii pasagerului din spate, iar spre deosebire de un scuter, Twizy are patru roți și un acoperiș care te scutește de a mai purta cască prin oraș.

Ideea e atât de simplă încât se încadrează direct în categoria celor care fac concurența să se întrebe “oare noi de ce nu ne-am gândit la asta?” În forma lui electrică și cu bateria care se încarcă complet în 3 ore și jumătate, Twizy devine atractiv până și acelor suedezi modificați genetic să îmbrățișeze schimbările imediat ce se produc, în ciuda climei care te face să porți palton și căciulă chiar și în iunie. Acum, micul cvadriciclu e o opțiune mai interesantă pentru cei din Spania, dar nu m-aș mira ca la anul să aflu că cine știe ce companie din țările nordice a început o afacere de închiriere de Twizy cu ora, pentru pietonii care vor să se ferească de ploaie. America o face deja cu mașini normale, iar în condițiile în care în marile orașe devine din ce în ce mai absurd să plătești sute de euro pe lună pentru mașină doar la parcare, oamenii își vor regândi cu siguranță modul de transport.

Prin urmare, există “trend spotteri” care deja trâmbițează sfârșitul automobilului. Vânzările în lumea civilizată cam scad, transportul în comun e mai ieftin și mai eficient, iar Google vine cu mașini care merg singure pe care vei putea foarte ușor să le închiriezi, în loc să le posezi. Dar nevoile de transport vor rămâne în picioare, iar producătorii vor trebui pur și simplu să reevalueze modelul de business. Că le vom cumpăra noi sau că le vom închiria de la alții care le cumpără, noi tot vom avea nevoie de un spațiu al nostru în care să ne mișcăm fundurile. Așa că, la o privire mai atentă, se pare că nu automobilul va dispărea, ci, probabil, va dispărea doar noțiunea pe care o cunoaștem noi acum de a le conduce. Știu, pare cam trist. Singura “consolare” este că România va experimenta asemenea schimbări doar pe termen lung. Sau foarte lung.

 

Editorial publicat în revista TopGear, numărul 75

No comments

Post a Reply

© 2012 Mașini cu Giurgea